Project

Pedro Nunes biedt een privé-taxiservice aan van Faro & Lisbon Airports in Portugal naar een door de klant gewenste bestemming. Noodzakelijk was eem website waarbij klanten online met slechts enkele klikken een transfer kunnen boeken. Het systeem moet prijzen berekenen op basis van afstand en klanten volledige vrijheid geven bij het selecteren van de bestemming of waar zij willen worden opgehaald.

De uitdaging

Om een exacte prijs te kunnen geven, moet het systeem meerdere gegevens van een klant verzamelen en tegelijkertijd het boekingsproces zo kort mogelijk houden. Klanten moeten ook overal in het land locaties kunnen selecteren en uiteraard altijd tegen een correcte prijs.

Het resultaat

Om het boekingsproces interactief te maken en het gevoel van progressie te geven, hebben we het boekingsproces over twee pagina’s verdeeld. Kostengerelateerde informatie moet eerst worden gegeven, waarmee het systeem een prijs kan genereren en de de klant direct de prijs weet, alvorens hij of zij persoonlijke gegevens kan invoeren. Door het gebruik van Google Maps kunnen klanten een locatie in het hele land selecteren. Het systeem berekend vervolgens de prijs op basis van afstand, aantal personen en type voertuig.